Trainen voor de Marathon

Toffe Marathons

Welke Marathon wil je lopen?

Het leukste om over na te denken is natuurlijk welke Marathon je wil gaan lopen. Blijf je in Nederland of loop je liever een internationale Marathon? Er zijn zowel in Nederland, als Europa als wereldwijd heel veel leuke Marathons om te lopen. Bijna wekelijks kan je wel ergens een Marathon lopen.

Grote internationale Marathons

Voor veel grote internationale Marathon moet je je ver van tevoren inschrijven. Voor de Marathon van New York moet je worden ingeloot. Ook de Marathon van Berlijn is vaak snel uitverkocht. Gelukkig zijn er ook heel veel wat kleinere Marathon waarvoor je minder snel hoeft in te schrijven.

Waar moet je rekening mee houden?

Een grote Marathon moet je ver van tevoren plannen. Zoals eerder aangegeven is het helemaal niet gek om een jaar training in te plannen. Plan je dan al een grote dure reis naar het buitenland? Vaak is een internationaal goed aangeschreven Marathon vrij duur om je voor in te schrijven. En dan heb je ook vervoer en een goed hotel nodig. Dat is niet erg maar dan moet je er wel zeker van zijn dat je het gaat redden! Anders is het een beetje zonde natuurlijk..

Hoe train ik voor een Marathon?

Serieus! Je moet er erg serieus zijn om een Marathon te lopen. Inmiddels heb ik best wat verhalen gehoord van mensen die ‘het een keer van plan waren’, bij het plan is het vaak gebleven. De mensen die er wel écht serieus voor zijn gegaan die hebben het gered. Al zij het met bloed, zweet en tranen. Nogmaals, 42 kilometer is echt heel ver rennen. Voor je beeldvorming. Je gaat rennend van het centrum van Amsterdam naar het centrum van Utrecht..

Concreet

Maak een plan voor jezelf. Wanneer wil ik een Marathon lopen? Waar wil ik een Marathon lopen? En welke Marathon wil ik lopen? Neem hier de tijd voor. Minimaal een half jaar een jaar is beter. Maar dit hangt natuurlijk ook helemaal af van je huidige conditie. Een realistisch einddoel is de halve Marathon tijd keer twee plus 10%. Op basis van deze cijfers maak je voor jezelf een schema. Minimaal train je drie keer per week, de laatste 16 weken voor de Marathon moet je vier keer per week trainen.

Download hier een succesvol beginners schema.

 

'' de Marathon is een hel en doet pijn, veel pijn maar het  is de ultieme hardloopervaring. Dit ga ik zeker nog een x doen''  de auteur

Over deze site:

Alles voor je op een rijtje:

marathon trainings schema voor beginnersgratis marathon schema omdat