Trainen voor de Marathon

Eten, drinken en een Marathon

Wat kan ik het beste eten in de voorbereiding?

Eigenlijk kan je gewoon alles eten tijdens de voorbereiding. Doe waar je je goed bij voelt. Waar je energie van krijgt. Zorg er wel voor dat je alle voedingstoffen binnenkrijgt. Veel vitamines en mineralen. Koolhydraten voor de energie in de spieren. Eiwitten voor het herstel. Vetten (gezonde vetten) voor het soepel houden van de spieren. Vetten helpen ook blessures te voorkomen!

Gezonde en lekkere tips

Wist je dat:

Voor meer informatie hierover verwijs ik je graag naar het ''Hardlopers kookboek''

Wat voor voeding tijdens de Marathon?

Tijdens de Marathon moet je voldoende je energie aanvullen. Zelf kies ik voor energiegels en sportdrank. Neem er dan elk uur dat je loopt één energiegel, let dan wel even op hoeveel koolhydraten er is zitten. Hoe meer hoe beter! Vaak kunnen ze je in een speciaal zaak je hier heel goed in adviseren.

Je zou ook kunnen kiezen voor banaan, rozijnen of suikergoed bijvoorbeeld, dat wordt bij de meeste grote Marathons wel om de 2,5 a 5 km uitgedeeld.

En de belangrijste tip: neem de tijd voor voldoende vocht (water of isotone sportdrank), de tijd die je verliest met het nemen van voldoende vocht win je later ruimschoots terug in de wedstrijd.

'' de Marathon is een hel en doet pijn, veel pijn maar het  is de ultieme hardloopervaring. Dit ga ik zeker nog een x doen''  de auteur

Over deze site:

Alles voor je op een rijtje:

marathon trainings schema voor beginnersgratis marathon schema omdat